Sunday, December 28, 2008

This Year

2008. Where shall I begin? Or rather, where shall I stop? Another year is bidding farewell. But to me, everything has just started. Jusssst started.


This year, I turned 20. 20 years of living. Being 20 to me now means growing up and change for the better. I mean, if not now then when, right? But ya Allah, you know that I need your help. Lots of it, please? :(


This year, more nice people have joined my VIP list. The more the merrier, they say. My family who has always had a reserved place stays at the top of the list as always. And below them, the list goes on and on. Thank you, ya Allah. Without them, I’m nothing.


This year, he came. Too much things to say. But for now, I’ll say alhamdulillah. : ) Bless us, ya Allah.


This year, studies have improved. Yes, work works. But work still works without work if You want it to work. Everything is from you, ya Allah. Thank you.


This year, I became Teacher Azie. Now I’m surer than ever. I was borned to be a teacher. Insya Allah a teacher that doesn’t just teach but shares and cares.


This year, I think less of what people say. I still do sometimes and it hurts me to know that people would believe such things but then again, it all comes back to me. Things just don’t come out from nowhere. I must’ve started something. Unintentionally, maybe. But still I did. So I take the circumstances. Things like this, it makes us think. Without it, perhaps I’d be all tangled up without realizing it. Yes, everything happens for a reason.


This year, there are so many things that I’m grateful for. No, I’m not a daughter of a millionaire nor am I drop dead gorgeous that makes people go gaga. But for the fact that I’m not either of those or even close, I’m grateful. Life. We know that it’s short. But we either ignore it or think that, “No, I won’t die young. That wouldn’t happen to me. I’ll have time to change when I’m older. Perhaps after I retire, ” We never really know, do we? I hope in 5 years time I’ll be a devoted mom and an inspiring teacher. But will I ever reach that time? I wish I knew.


This year, my hopes haven’t end. In fact, they have increased a lot more. I accept that as a good thing. Like I said last year, what are hopes without effort? So my main effort for next year, is to change for the better. It is time to lessen the fikir dunia already. So here, I ask all of you to remind me if I get out of hand. I really do want this to happen. But I’m afraid that I’ll turn all weak again and just forget everything. Ya Allah, help. Please..


This year, I’ll end with a big THANK YOU to all the nice nice people around me.  May Allah bless you. For the not so nice, I thank you also for letting me learn the true harshness of life. Alhamdulillah, I have never stopped realizing that I’m this sinful being who never stops making mistakes. And for that, I apologize.


This year, I can’t say thank you enough to ALLAH swt for everything. And I pray that I never will stop thanking Him for I truly don’t deserve everything that He has given me. Alhamdulillah.


Next year, is something that I look forward to. I don't know what will happen but i do pray for more joy, more togetherness and more love. Insya Allah. Happy New Year 2009, peeps! May you have a good one. :D




7 comments:

  1. insyaAllah...apa2 yang kita lakukan jika kerana Allah SWT maka segalanya adalah yang terbaik...kerana allah itu kuasa dan makhluk itu tiada kuasa...kita buat sesuatu dgn niat untuk suka kan Allah SWT maka Allah SWT pasti akan bertambah kasih buat kita..
    Syukur pada Allah SWT atas nikmat yang dia berikan pada mam dan papa azie atas kurniaan anak sebaik azie..mudah2an maisarah membesar dan memahami agama seperti azie..
    kak safiyah ada sikit petikan dari buku kak safiyah untuk azie..
    SEDIKIT KELEBIHAN BUAT WANITA YANG MEMBERATI AKAN AURAT.

    • Semua orang akan dipanggil untuk lihat ALLAH SWT di hari akhirat nanti,Tetapi ALLAH SWT sendiri akan mendatangi wanita yang memberati auratnya iaitu pakai purdah di dunia secara istiqamah.

    • Allah SWT akan tingkat kan nur pada wajah 13 kali ganda daripada wajah asli(bagi mereka yang memakai purdah).kecantikkan wajah seseorang wanita terletak bila Allah SWT beri nur pada wajah.

    • Di syurga Allah SWT akan memberikan 70 kali ganda kecantikkan laiba (ketua bidadari). Inilah manfaat rohani dan akhirat jika seseorang wanita dapat mengamalkan purdah.

    • Siti Fatimah r.a berkata pada Rasulullah SAW, “Hai Rasulullah SAW,jika seseorang itu dapat dapat menjaga auratnya ia lebih manis dari MADU, tetapi untuk mengamalkannya adalah lebih halus dari seurat rambut kerana untuk menjaga seurat rambut adalah amat susah.”

    • Siti Fatimah r.a dapat menjaga auratnya dengan sepenuhnya sehingga di akhirat kelak apabila ia hendak melintasi titian sirat,Allah SWT memerintahkan semua supaya tunduk dari melihat Siti Fatimah r.a. Beliau sungguh pandang berat pada aurat hingga beliau meninggalkan wasiat supaya jika beliau meninggal Dunia maka kebumikanlah beliau di waktu malam supaya tiada siapa dapat melihat samaada beliau kurus atau gemuk,tinggi atau pendek.

    • Semua orang akan di panggil melihat Allah SWT di akhirat kelak ,tetapi Allah SWT akan mendatangi sendiri wanita yang memberati akan auratnya iaitu pakai purdah di dunia secara istiqamah.


    P/S sori banyak sikit guna ruang kat comment nie..

    ReplyDelete
  2. aww teacher azie.im soo proud of u!u've accomplished soo much in the past year.insya Allah next year would be a better year for the both of us yea:'(proud tear)

    ReplyDelete
  3. kak piah: terima kasih banyak2. mmg kak piah macam pandai je baca fikiran azie. aurat, ya Allah mmg lemah sungguh azie ni. moga2 dgn doa org baik2 mcm k.piah, dptla azie brubah. insyaAllah.

    p/s: lagi panjang, lagi azie suka. :)

    aina: ohh tq interior designer aina!! hehehe. amiiin!

    ReplyDelete
  4. Azie,

    Salam Maal Hijrah!
    Dah masuk tahun baru ni, rasa banyak dah makin tua lagi plak. dah masuk Adult's zone, kan? maknanya, more responsibility, and less hanky-panky.

    Hari tu masa cuti, p podok, ustaz tu cakap, kalau dah masuk 20 nih, kirenye dah masuk half-way kehidupan dunia. maklumlah, Nabi kita pun hidup sampy age of 63. 1/3 hidup dah expired (20 years). Ade lagi 2/3 je, lebey kurang. tu pun kalau hidup lama. kan?

    So much things to be thankful for, hope this new year will bring thousands of 'rahmat' for us all!

    :P

    ReplyDelete
  5. azie, thanks for being a good friend and being just so lovely :) that is definitely in my list of the things i should be thankful for hehe. insyaAllah, this new year will be a better year for us all. with a lot of effort and lots of prayers, we surely can achieve that :D and i agree with aina banana, uve accomplished so much :) ok salam maal hijrah azie!

    ReplyDelete
  6. happy new year and Salam Maal Hijrah~

    may your dreams come true
    ~

    ReplyDelete
  7. moja: salam maal hijrah to u too moja! : ) oh yes, as the saying goes "bigger power comes with bigger responsibilities". power of being an adult makes us have more responsibilities. *takuuut*

    sangat2 betul apa ustaz tu cakap. dah dekat dah kita nii. tengokla, 3sems berlalu sekelip mata ja. tup tup dah part 4. hmmm. 1/3... itu pun kalau hidup kita 3/3. :(


    nashrah: oh nashrah, thats so sweeet of u. : ) what are friends for eh?
    insyaAllah.. amin amin amin!
    salam maal hijrah to u too nashrah! :D


    acad: happy new year and salam maal hijrah to u too acad! : )

    tq.. amiiin. right back at ya!

    ReplyDelete