Saturday, July 17, 2010

Teacher Update #3

  1. Eats cookies whenever there's time spared.
  2. Has started to show fangs.
  3. Plays games during reliefs. Make them much quieter.
  4. Been observed twice by Mentor and once by Supervisor. Alhamdulillah, my students are the greatest.
  5. Been thinking of proposing a Drama Club. Inspired by my students excellent acting skills.
  6. Wish had recorded their role-plays. They were amazing.
  7. The younger kids have still been a great challenge.
  8. Got the chance to meet students' parents for school's Open Day. A great experience.
  9. Still gets lost in finding classes. Relief ones, I mean.
  10. Falls asleep very easily every night. Usually would dream of students.
  11. Fails to wake up late on weekends.
  12. Still can't believe it's already a month.
  13. Being at school reminds me of my school. And everyone in it. SMSTSP, I miss you.


Anyway, here's the first photo taken of me with my girls. :)

3 comments:

  1. salam
    sememangnya di pilih Allah seseorg itu untuk menurunkan ilmu...dan apabila kita ikhlas di dlm menurunkan ilmu,maka,ilmu itu sampailah...walaupun kadang2 kita pikir,faham ke diaorg nie..tapi kita tak boleh sangkal..bukan kita yg bagi faham..tapi Allah yang bagi faham..

    kak piah suka cara kak lang..kak piah rasa sepatutnya semua guru2 harus mempunyai rasa seperti kak lang..barulah mereka akan rasa,bahawa anak2 murid adalah semangat dan inspirasi mereka..barulah akan keluar generasi yg ada hormat pada guru..yang tua perlu hormat dahulu pada kanak2,baru kanak2 akan hormat pada kita..
    kita bukan nak pamer kan ego kita sebagai guru..tapi tegas sebagai guru...
    good luck kak lang..wish maisarah & laila can be like you....aminnnnnnnn..............

    ReplyDelete
  2. Azie, KPM did the right thing by granting you scholarship. They would be very proud if they knew this!

    Keep it up, Teacher Azie =)

    ReplyDelete
  3. K. Piah :Amiiiin. Terima kasih, kak piah. Your words mean a lot to me. :) Kaklang pun baru2 lagi nak biasakan dalam bidang ni. Tapi memang kaklang selalu ingatkan diri supaya try my best for my students. Tapi part tegas tu kaklang tak brapa pandai lagi hehe. Dengan berkat ibu seperti kak piah, I'm sure Maisarah and Laila can be better than me. Amiin. :)


    Aziz: That's a very kind compliment Aziz. You're not doing too bad yourself there, mate. Best wishes to you too! :)

    ReplyDelete